Mimo wszystko czarna jest piękniejsza, a ze trzeba częściej myć, przynajmniej dla mnie to czysta przyjemność
Odcięcie w 1.8TSI - przy jakich obrotach?
Zwiń
X
-
[center:8e1c38bf2b]Pomóż Kindze www.pomoz.eu [/center:8e1c38bf2b]
[center:8e1c38bf2b]"Mów łagodnie i miej przy sobie gruby kij, a zajdziesz daleko." - Teodor Roosevelt
[/center:8e1c38bf2b]
Ona pochłaniaTagi: Brak
-
-
Czy ktoś może sprawdził, przy jakich obrotach następuje odcięcie, czy też ograniczenie obrotów w 1.8TSI? Ostatnio dociągnąłem do 100 km/h na dwójce, co dało jakieś 6.5 tyś. obr/min, a silnik chciał kręcić się dalej. Nie odważyłem się dalej go kręcić i zmieniłem bieg.
Jaka jest bezpieczna prędkość obrotowa dla tego silnika?
-
-
Re: Odcięcie w 1.8TSI - przy jakich obrotach?
Zamieszczone przez voytekCzy ktoś może sprawdził, przy jakich obrotach następuje odcięcie, czy też ograniczenie obrotów w 1.8TSI? Ostatnio dociągnąłem do 100 km/h na dwójce, co dało jakieś 6.5 tyś. obr/min, a silnik chciał kręcić się dalej. Nie odważyłem się dalej go kręcić i zmieniłem bieg.
Jaka jest bezpieczna prędkość obrotowa dla tego silnika?
No to macie długą tą 2jke.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez voytekJaka jest bezpieczna prędkość obrotowa dla tego silnika?
No więc obroty od 800 do odcięcia uznałbym za bezpieczne. W przeciwnym razie jałowe byłyby wyższe a graniczne niższe. :szeroki_usmiech
Nawiasem mówiąc, będę sprzedawał swoją skodziankę za dwa miesiące, więc jeśli ktoś byłby zainteresowany, to proszę o info.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez milleniuszZamieszczone przez mirek_p11A cóż teraz w planach? RS-ik
Komentarz
-
-
No właśnie też mam wrażenie, że mogę się drugi raz już nie urodzić. :szeroki_usmiech
A Giulietta jest piękna, choć w środku trochę mniejsza od Octavii, co jest o tyle dziwne, że każdy z wymiarów (z pominięciem kupra) ma o parę centymetrów większy. Jeszcze nie złożyłem zamówienia, ale już prawie się zdecydowałem.
Komentarz
-
Komentarz